Robotizacija kot nepogrešljiva rešitev napredka v industriji

Z razvojem industrijskih sektorjev in vključevanjem tehnologije v proizvodne procese postajajo strojegradnja, avtomatizacija in robotizacija ključni dejavniki. Več si preberite na naslovu: cnc-mdm.si/storitve/strojegradnja/. Glavni namen teh rešitev je optimizirati delovne procese, zmanjšati stroške proizvodnje ter povečati učinkovitost. Te inovacije omogočajo hitrejše in enostavnejše proizvodne postopke ter ustvarjajo prijaznejše in varnejše delovno okolje za delavce. V podjetju Orodjarstvo MDM so strokovnjaki na tem področju, zlasti pri avtomatizaciji posluževanja CNC strojev in brizganju plastike, kar pomeni, da lahko učinkovito podprejo vaše projekte.

Robotizacija

Strojegradnja, ki vključuje izdelavo specializiranih strojev, je področje, kjer ima Orodjarstvo MDM bogate izkušnje. Robotizacija je danes nepogrešljiva v mnogih industrijskih procesih, saj povečuje produktivnost in zmanjšuje potrebo po ročnem delu. Če potrebujete prilagojene rešitve na tem področju, lahko stopite v stik s podjetjem, ki vam bo z veseljem predstavilo konkretne možnosti za optimizacijo vaših proizvodnih procesov.

Avtomatizacija CNC strojev

Pri avtomatizaciji CNC strojev podjetje Orodjarstvo MDM ponuja avtomatizirane sisteme po meri naročnika. Ti vključujejo zalogovnik za obdelovance in paletne sisteme za končne izdelke. Proces avtomatizacije obsega načrtovanje prijemalnih naprav, vzpostavitev komunikacije med avtomatizirano celico in CNC strojem ter programiranje samega stroja. Prav tako ponujajo rešitve delne avtomatizacije, kjer po željah naročnika prilagodijo prijemalne naprave za hitro menjavo obdelovancev in optimizirajo delovni proces.

Prilagoditev delovnega procesa vašim potrebam

Ena izmed ključnih storitev, ki jih ponujajo, je prilagoditev delovnega procesa glede na specifične zahteve naročnika. To pomeni, da se izdelava strojev osredotoča na razvoj prijemalnih naprav, ki omogočajo hitro in enostavno menjavo obdelovancev, hkrati pa se celoten delovni proces prilagodi potrebam proizvodnje. S tem zagotavljajo rešitve, ki izboljšujejo produktivnost in učinkovitost v industrijskih okoljih.

Avtomatizacija strojev za brizganje plastike

Podjetje ponuja napredne rešitve za avtomatizacijo strojev za brizganje plastike. Izdelajo avtomatiziran sistem, ki omogoča samodejno posluževanje stroja pri izdelavi kompleksnejših kosov, kjer je potrebno vstavljanje insertov. Njihove rešitve vključujejo celovito načrtovanje procesa, kjer se inserti samodejno postavijo v orodje pred brizganjem končnega izdelka. Sistem obsega zalogovnik insertov, podajalni sistem za njihovo vstavljanje v orodje in končno manipulacijo ter nadzor izdelanih kosov z uporabo optičnih ali mehanskih metod.